Inspireren xWomen

Inspiratie is op veel plekken te vinden. Bijvoorbeeld in ontmoetingen en in artikelen. Die delen we graag. xWomen organiseert inspirerende bijeenkomsten om vrouwelijk leiderschap te binden en te inspireren. Dat doen we voor onze executives en voor vrouwen in ons netwerk. Samen laten we vrouwelijk leiderschap zien.

Ontmoeten xWomen

Bij xWomen vinden we ontmoeten inspirerend. Daarom gaan we graag in gesprek met mensen. Daar gebeuren vaak mooie dingen. Zo organiseren we iedere week een lunch met een gast uit ons netwerk.

We werken ook aan het vrouwelijk netwerk. We organiseren een keer per jaar een diner voor vrouwen in managementfuncties in Noord-Nederland. Daar zijn uiteraard ook de vrouwen van xWomen bij. Dat is onze Women Diner Club.

Binnen xWomen ontmoeten we elkaar ook graag. Voor serieuzere aangelegenheden zoals intervisie met elkaar en ook voor gewoon leuke activiteiten. We leren ook graag met elkaar. Daarom organiseren we bijeenkomsten over leiderschap en toezichthouden. Altijd interactief want er zit veel wijsheid in de groep. Met elkaar, voor elkaar en door elkaar.

Ontwikkelen xWomen

Blijven ontwikkelen dat doen we bij xWomen graag. Dus hebben we daar aandacht voor.

We scherpen elkaar bij intervisie. Organiseren meetings over leiderschap of toezichthouden. En over andere belangrijke ontwikkelingen die er voor ons toe doen. En we helpen andere sociale ondernemingen te groeien.

Als een executive even geen opdracht heeft, kijken we hoe diegene van waarde kan zijn voor één van de andere organisaties waar we mee samenwerken. Zoals het Centrum Seksueel Geweld in Groningen. We helpen ze op verschillende manieren met alle kennis en ervaring die we hebben binnen xWomen.

En we ontwikkelen graag samen. Daarom kiezen we opdrachtgevers die mee ontwikkelen en executives die leergierig en nieuwsgierig zijn.

Maatschappelijk xWomen

Een onderdeel van ons werk is dat er soms een pauze zit tussen twee opdrachten. Dat hoort erbij. Een waardevolle invulling van deze periode is heel belangrijk. Die invulling geven wij door voor maatschappelijk belangrijke initiatieven te werken.

Voorbeelden zijn Vanhulley en de GGD Groningen. Iedere executive die in between opdrachten is, kan haar expertise inzetten bij een maatschappelijke organisatie. Op deze manier krijgt de organisatie hele waardevolle kennis en kunde en kunnen wij een zinvolle en mooie tussenperiode bieden. Een meer dan win-winsituatie voor ons allemaal. Meer weten over Vanhulley?

Toezichthouder xWomen

Iedereen bij xWomen heeft de mogelijkheid een opleiding tot toezichthouder te volgen. Samen met Wagner & Company hebben we een opleiding voor toezichthouders uitgebreid tot een speciale editie voor vrouwelijke leiders. We doen dat omdat deze andere blik op de organisatie bijdraagt aan je ontwikkeling én aan het aantal vrouwelijke toezichthouders. En die twee dingen vinden we allebei heel belangrijk! 

Belangrijke onderwerpen zijn; board dynamics, de spanning tussen afhankelijkheid en vertrouwen, stakeholdersdialoog, de opkomst van externe toezichthouders en het belang van reputatie.

Artikelen

Sfeerimpressie vrouwelijk leiderschapsevent 11 april 2024

Speech oprichter Mirjam Kramer

Film van de lancering

Krantenartikel over lancering xWomen