Over xWomen

xWomen detacheert vrouwelijk leiderschap. Dat is onze basis en dat doen we niet zomaar. Als vrouwen zich verbinden aan de top van organisaties gebeurt er iets bijzonders. De strategische besluitvorming verbetert, de bedrijfscultuur wordt eigentijdser. Er komt meer oog voor innovatie en duurzaamheid. Onderzoek van de Harvard Business Review toont aan dat organisaties hierdoor succesvoller worden.

Daarom zetten wij ons in voor meer vrouwelijk leiderschap. We inspireren vrouwen om hun ambities waar te maken. We maken ze zichtbaarder. En faciliteren vooruitstrevende ontwikkelingstrajecten. Waarbij we samenwerken met organisaties die onze overtuiging delen. En openstaan voor een meer flexibele werksetting.

Laten we vrouwelijk leiderschap versnellen. Dat is winst voor iedereen.

Inspiratie xWomen

xWomen detacheert vrouwelijk leiderschap. Daarnaast organiseert xWomen inspirerende bijeenkomsten om vrouwelijk leiderschap te binden en te inspireren. Dat doen we voor onze leiders maar ook voor vrouwen in ons netwerk. Samen laten we zien hoe groot en goed vrouwelijk leiderschap is.

Ontwikkeling xWomen

Iedereen bij xWomen volgt een opleiding tot toezichthouder of heeft dat gedaan om zich te ontwikkelen. Deze opleiding is speciaal voor vrouwelijke toezichthouders. We doen dat omdat deze andere blik op een organisatie bijdraagt aan je ontwikkeling én aan het aantal vrouwelijke toezichthouders. Ook organiseren we programma’s gericht op leiderschap.

Team xWomen

Team xWomen werkt iedere dag voor vrouwelijk leiderschap. Dat doen we met heel veel plezier en vrijheid. Omdat we vrouwelijk leiderschap willen versnellen. En zo impact maken op de arbeidsmarkt.

Na een carrière bij de overheid en semioverheid is Mirjam in 2022 gestart met xWomen. Mirjam wil op een krachtige en verbindende manier vrouwelijk leiderschap stimuleren. Enerzijds door vrouwen op leiderschapsfuncties te detacheren en anderzijds door ze te inspireren en verder helpen te ontwikkelen. Iedere vrouw, met de intentie en de potentie als leider te werken, in staat stellen dit invulling te geven. Dat is haar missie.

NaamMirjam Kramer
FunctieFounder & owner xWomen

Mirjam xWomen

Marloes xWomen

De juiste match maken daar is Marloes ontzettend goed in! Dat doet ze al veel jaren met plezier. Marloes is ervaren in de detacheringswereld en heeft tegelijk haar frisse blik behouden. Marloes is heel nuchter en energiek. Haar energie werkt aanstekelijk en verbindend. Ze is een super visitekaartje voor xWomen. En heeft zelf ook veel ervaring als leidinggevende en spart graag met onze executives over hun opdrachten. Ze houdt van sporten, ze doet het alleen niet. Ze heeft een mooi gezin en woont tegenwoordig in het noorden van Groningen.

NaamMarloes Bergsma
FunctieAssociate

Giena is ontzettend ervaren, de afgelopen jaren werkte ze als directeur HR en talentmanagement bij Avebe. Al die kennis en ervaring matcht ontzettend goed bij alle ervaren executives die bij ons rondlopen. En ook voor de verdere ontwikkeling van xWomen komt het erg goed van pas. 

En nog belangrijker, Giena is ook nog eens een ontzettend leuk mens! Vrolijk stroopwafel etend loopt ze door de Dieverse wildernis om daarna weer strak gekleed op kantoor te komen. Ze lacht graag en dat doen wij ook. Giena inspireert graag en laat zich ook graag inspireren door jou!

NaamGiena Klaassens
FunctieAssociate

Giena xWomen

Lotte xWomen

Lotte is manager van onze backoffice en ons financieel hart. Als accountant is Lotte fantastisch met cijfers en heel geïnteresseerd in het verhaal daarachter. Lotte is sociaal en werkt hard om iedereen in de backoffice haar en zijn werk zo goed mogelijk te laten doen.

NaamLotte van der Zwaag – Metzlar
FunctieController